שיפוץ בית בכפר

בית משפחתי גדול בן חמישה מפלסים שנבנה בשנות ה-70 עבר שיפוץ מקיף בשנת 2020.

התכנון החל כשנתיים קודם לכן, בתהליך חשיבה מעמיק במטרה להפוך את המבנה למקום מגורים נעים ומרווח למשפחה המורחבת. האתגר היה ליצור שתי יחידות דיור נפרדות, אך גם מחוברות. ליצור פרטיות לכל משפחה גרעינית, אך גם מודולריוּת בחלוקת האזורים ליחידות השונות. כמו כן, נתבקשו סגנונות עיצוב ייחודיים אך עם זאת לא זרים זה לזה, כך שהבית יהווה יחידה שלמה אחת ויתחבר גם לאווירה הכפרית שסביבו.

המבנה חולק באמצעות קיר מרכזי העובר לאורכו והתוצאה הנה שתי יחידות הדיור בנות שני מפלסים כל אחת. שתי היחידות ניתנות לחיבור זו לזו וכן ניתן לשייך אחת מסוויטות השינה לדירה זו או אחרת לפי הצורך.

יחידת המגורים המרכזית נמצאת ברובה בקומת הכניסה והיא כוללת חלל ציבורי גדול ובו סלון עם יציאה למשטח דק ולגינה, פינת אוכל, מטבח מרווח, פינת עבודה וסוויטת שינה עם חדר רחצה צמוד. אל סוויטת שינה נוספת מוביל גרם מדרגות עץ לחצי קומה מעל.

יחידת המגורים הנוספת מכילה שני חדרי שינה וחדר רחצה מרכזי במפלס אחד, ובחצי קומה מעליו נמצאים הסלון, פינת האוכל, המטבח ומרפסת גדולה.

מעבר לאתגרים התכנוניים התעוררו גם היבטים הנדסיים, כמו יציקת רצפה נוספת בגלריה, הגבהת מפלס שהיה מונמך בשתי מדרגות (שנות ה-70 כאמור), התמודדות עם עמודים מבניים (אחד נטמע בבנייה והשני ניצב במלוא הדרו), הרחבת פתחים ועוד. ביצירה השתתפו בעלי מקצוע רבים וטובים שנתנו מענה לכל היבט.

הבית המוגמר בעל אופי כפרי עם נגיעות מודרניות. משולבים בו ישן לצד חדש, כמו ויטרינה ותיקה לצד מזנון טלוויזיה בהזמנה מיוחדת, תאורת לד מודרנית לצד גופי תאורה מעוצבים, דלפק מטבח חדש לצד קמין ברזל ישן בעל ערך רגשי וכן עושר של פריטים על-זמניים.

 

צילומים זמניים: איילת שטיין.

צילומים מקצועיים: בקרוב…

סלון ומטבח
פינת אוכל
דלפק ארוך במטבח
התקנת המטבח ביחידה המרכזית
התקנת המטבח ביחידת המגורים
התקנת ארון קיר ביחידה המרכזית ומבט אל אזור הסלון
פינת אוכל
פינה בסלון: תמונה מקורית של קדישמן וכרית נוי סרוגה
משטח דק ופרגולה בגינה
משטח דק ופרגולה בגינה
משטח דק ופרגולה בגינה
הבית מכיוון הכניסה לחצר
פנים הבית לפני השיפוץ
המטבח לפני השיפוץ היה במיקום אחר
ביקור במהלך השיפוץ